!! UITVERKOCHT !! Jazzfanfare Jaarconcert met Kurt Weiss en Gemma Coughlan – Groningen

Datum: 25 november 2023
Tijd: 20:00 - 23:00
Locatie: MONoord, Bieslookstraat 23, Groningen

Twee speciale gasten dit keer: Kurt Weiss (trompet) en Gemma Coughlan (zang). Hieronder kun je meer lezen over onze gasten, maar dit belooft hoe dan ook een spetterende avond te worden! Naast onze gasten organiseren we ook nog een after party waarbij gedanst wordt.

Kurt Weiss

Kurt Weiss komt oorspronkelijk uit Delaware en is momenteel docent trompet, jazztheorie en arrangeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

De muziekcarrière van trompettist Kurt Weiss heeft hem naar meer dan 40 landen over de hele wereld gebracht. Dit omvatte uitgebreide tournees met de orkesten van Ray Charles (1993-1995), Artie Shaw (1991-1992) en Glenn Miller (1989-2001).

Tijdens zijn verblijf in New York City (1989-2001) trad hij ook op met de orkesten van Maria Schneider, Toshiko Akiyoshi, Mario Bouza, Barry Harris, Dave Burger, Jimmy Dorsey en het Village Vanguard Jazz Orchestra.

Daarnaast heeft Weiss ook opgetreden met verschillende artiesten als Aretha Franklin, Nancy Sinatra, The Gypsy Kings, Natalie Cole, Donna Summer, Rosemary Clooney, Mel Tormé en Steve Grossman. En nu voegen we dus de Jazzfanfare toe aan deze indrukwekkende lijst.

Gemma Coughlan

Gemma Coughlan combineert haar werk als Senior Lecturer International Business met een oprechte liefde voor muziek. Ze zingt o.a. bij de ‘Best Cool Band’, het Hallekoor in Engeland en de a-capellagroep ‘Melodivas’ in Groningen.

Gemma Coughlan

Voor Gemma is muziek een inspirerend medium. Muziek is niet alleen een kunst, maar een universele taal die grenzen overstijgt, emoties oproept en gaten tussen zielen overbrugt. Gemma is er van overtuigd dat muziek, net zoals onderwijs, de geest verlicht en doet ontbranden. Het herinnert ons aan de gedeelde menselijke ervaring en ons aangeboren vermogen om te inspireren en verbinding te maken.

After party

Na afloop dansen in de disco!!

Geplaatst in .